سلام بر اساس نتایجی که دیروز تو جدول دیدیم، گناه غیبت در صدر جدول بود و قرارشد این هفته روی غیبت صحبت کنیم.
در این پست به صورت ناشناس بیایید با هم بحث کنید و از تجربیات راه حل ها و راه کار ها ترک غیبت بگید!
به نظر من برا ترک یه گناه باید ببینیم دلیل روی آوردن ما به آن گناه چی هست و بعد این خصیصه درونی که ما رو به غیبت ترغیب میکنه رو بیایم برا کنترلش راهکار بدیم و بگیم چه جوری باهاش برخورد کنیم بهتر هست و جواب موثرتری میده!
برا شروع مناظره (نظر گذاشتن) این سوال رو مطرح می کنم:
براساس تجربه شخصی خودتون، چه اتفاقی میافته یا بهتر بگم چی میشه که شروع به غیبت می کنید؟
+در پست قبل هم کمپینی عزیزمون، ام اسی خوشبخت مطلبی رو به عنوان نظر در مورد غیبت گذاشته بودند که من الان در اینجا به عنوان اولین نظر با نام خود ایشون میذارم.
پرهیز دادن از غیبت و بدگویى به کسانى که گناه ندارند، و از سلامت دین برخوردارند، رواست که به گناهکاران ترحم کنند، و شکر این نعمت گذارند، که شکرگزارى آنان را از عیبجویى دیگران باز دارد، چرا و چگونه آن عیبجو عیب برادر خویش گوید؟ و او را به بلایى که گرفتار است سرزنش مى کند؟ آیا به خاطر ندارد که خدا چگونه او را بخشید و گناهان او را پرده پوشى فرمود؟ چگونه دیگرى را بر گناهى سرزنش مى کند که همانند آن را مرتکب شده! یا گناه دیگرى انجام داده که از آن بزرگتر است؟ به خدا سوگند! اگر خدا را در گناهان بزرگ عصیان نکرده و تنها گناه کوچک انجام داد، اما جرات او بر عیبجویى از مردم، خود گناه بزرگترى است. اى بنده خدا، در گفتن کسى شتاب مکن، شاید خدایش بخشیده باشد، و بر گناهان کوچک خود ایمن مباش، شاید براى آنها کیفر داده شوى، پس هر کدام از شما که به عیب کسى آگاه است، به خاطر آنچه که از عیب خود مى داند باید از عیبجویى دیگران خوددارى کند، و شکرگزارى از عیوبى که پاک است او را مشغول دارد از اینکه دیگران را بیازارد.
خطبه 141-درباره نهى از غیبتپرهیز از شنیدن غیبت اى مردم! آن کس که از برادرش اطمینان و استقامت در دین، و درستى راه و رسم را سراغ دارد، باید به گفته مردم درباره او گوش ندهد، آگاه باشید! گاهى تیرانداز، تیر افکند و تیرها به خطا مى رود، سخن نیز چنین است، درباره کسى چیزى مى گویند که واقعیت ندارد و گفتار باطل تباه شدنى است، و خدا شنوا و گواه است، بدانید که میان حق و باطل جز چهار انگشت فاصله نیست. شناخت حق و باطل (پرسیدند، معناى آن چیست؟ امام (ع) انگشتان خود را میان چشم و گوش گذاشت و فرمود) باطل آن است که بگویى شنیدم، و حق آن است که بگویى دیدم.
حکمت 454غیبت کردن تلاش ناتوان است.
منبع: سایت تبیان
این هم متن عربی و ترجمه دقیق مطالبی که از نهج البلاغه گذاشتم:http://www.erfan.ir/farsi/nahj/nsm_proj/nahgol/display/display.php?Vr_page=309